Dog Fun Day – Zaterdag 15 juni

Een actieve zomer!

Zaterdag 15 juni is het weer zo ver. Dan organiseren wij weer onze jaarlijkse Dog Fun Day. Een sportieve dag in een sportief jaar. Met het EK, de Olympische Spelen én de Tour de France in het vooruitzicht kunnen we onze borst nat maken. Wij hebben bedacht dat we dit met onze viervoeters ook kunnen! We kunnen natuurlijk niet boogschieten, paardrijden of wielrennen. Maar wat dacht je van Dogdance, Hoopers, BrainTrain en een potje voetbal met de hond? En zullen we dan ook meteen een leuke fotograaf neerzetten voor een originele foto? Doen we! Kortom, een te gek programma voor een te gekke sportzomer.

Wat bieden we aan deze dag:

 • Demonstraties én workshops Dogdance
 • Workshops Hoopers
 • Een behendigheidstuin met een leuk parcours
 • Voetbal met een speciale Treiball
 • Een hondenmasseur voor de soepele spieren en ontspanning. Let op: alleen voor viervoeters 🙂

Nieuwsgierig geworden? Hieronder leggen we alle onderdelen uit.  Bij een aantal onderdelen (Dogdance, Hoopers en de fotograaf) vragen wij je om vooraf aan te melden.  Meerdere workshops volgen? Geen probleem, je kan jezelf voor meerdere workshops aanmelden. Wij zorgen ervoor dat je plek hebt op het door jouw gekozen tijdstip.

Dogdance

Maak kennis met de nieuwe hype: Dog dance! Dog dance is een jonge hondensport, maar wint snel aan populariteit in zowel het binnen- als in het buitenland. Dog dance heeft een aantal kenmerken die deze sport geweldig maken. Zo is de sport heel afwisselend voor zowel hond als baasje. Er zijn talloze oefeningen die de hond kan leren, zoals bijvoorbeeld omrollen, buigen, door iemands benen zigzaggen of rondjes om zijn as draaien. Als de hond meerdere oefeningen kent dan wordt er muziek gekozen. De oefeningen die de hond laat zien worden aangepast op de muziek. Er zijn geen vaste oefeningen die de hond moet kunnen en alle oefeningen zijn toegestaan zolang ze geen gevaar opleveren voor de hond.

Demonstratie en workshop

Het team van Dancing Paws geeft tijdens onze Dog Fun Day gedurende de dag 2 demonstraties, 4 workshops voor volwassenen en 1 workshop speciaal voor kinderen! De demonstraties starten om 10:45u en 14:15u en duren ongeveer een kwartiertje.

De workshops duren 45 minuten en starten om:

 • 10:00u
 • 11:15u
 • 13:30u
 • 14:45u


Kinderworkshop

Ook voor de kids is er een speciale kinderworkshop! Deze start om 12:30u en zal ook 45 minuten duren.

Vergoeding
We vragen een kleine vergoeding voor de deelname aan deze workshops. Voor de volwassenen is dat €5,00, voor de kids is dat €2,50. De kosten kunnen worden betaald via een betaalverzoek dat je krijgt in de bevestigingsmail na het boeken va de workshop. Let op, pas na betaling is de boeking definitief!

Schrijf je hier in voor de workshop Dogdance

Aanmelden Dogdance

 


 

Hondenfotograaf

Smile! Welke hond heeft de mooiste glimlach? Deze dag maken we niet zomaar een foto. We maken een foto met een zogenaamd ‘Green screen’. Dat betekent dat je de achtergrond van de foto zelf kan uitkiezen! Wil je jouw hond op een surfboard, of liever in een voetbalteam? Kies ter plekke in welke foto jouw hond plaats mag nemen! De kosten voor deze foto bedragen €xx

We werken deze dag met een strak schema om zoveel mogelijk honden op de foto te krijgen. Daarom vragen we om jezelf aan te melden.

Aanmelden Fotograaf

 

Hoopers

Maak kennis met de sport Hoopers. Hoopers is een hondensport die is ontworpen om honden van alle leeftijden en maten te betrekken. Het verschilt van traditionele behendigheid doordat het minder belastend is voor de gewrichten van de hond. In plaats van te springen over hindernissen zoals bij behendigheid, navigeren honden door een reeks van hoepels en tunnels, samen met andere obstakels zoals tonnen en poorten. Het is een leuke en uitdagende activiteit die de band tussen hond en eigenaar versterkt en de fysieke en mentale vaardigheden van de hond bevordert. Hoopers is geschikt voor bijna elke hond, ongeacht leeftijd, grootte of ras, en het is een geweldige manier om samen actief te zijn en plezier te hebben.

De hindernissen bij Hoopers zijn allemaal laag bij de grond om de belasting voor de hond zo minimaal mogelijk te houden. Er wordt gewerkt met Hoopers, tonnen en tunnels. De hond springt dus niet en er zijn geen hoogte hindernissen in deze sport aanwezig. De lijnen die de hond loopt zijn vloeiend, dus zonder scherpe draaibewegingen.
 • Hoopers: Halfronde poortjes waar de hond onderdoor loopt.
 • Tunnels: Er worden tunnels van diverse afmetingen gebruikt waar de hond doorheen loopt.
 • Tonnen: Obstakels waar de hond omheen loopt.

Van de hond wordt veel denkwerk verwacht, maar ook fysieke uitdaging. Van het baasje wordt ook veel denkwerk verwacht, maar het fysieke aspect is voor deze zeer beperkt. En dat betekent dat ook mensen met een lichamelijke beperking toch een hele leuke actieve sport kunnen beoefenen samen met hun hond.

Workshops
Hoopers wordt deze dag in verschillende workshops gegeven door Lotte van der Greef.  De tijden van de workshops:

 • 10:00u – 10:45u
 • 11:15u – 12:00u
 • 13:30u – 14:15u
 • 14:45u – 15:30u

De workshops worden gratis aangeboden. We vragen je wel om even aan te melden zodat we weten hoeveel deelnemers we kunnen verwachten.

Aanmelden Hoopers