"Welkom in ons Pet Health Center!"

In ons Pet Health Center zijn huisdieren en huisdiereigenaren welkom voor adviezen en consulten. Onze Health Coaches, Ariane en Karin, zijn speciaal opgeleid om het beste advies of verwijzing te verstrekken.

Wat betekent Pet Health Coach?
Als Health Coach beantwoorden we alle vragen over het gedrag, voeding, huisvesting en gezondheid van het huisdier. Voor iedereen die erover nadenkt om een huisdier aan te schaffen, is de Health Coach de aangewezen persoon voor meer begeleiding in het eerste levensjaar van het toekomstige huisdier. Zo zorgen we samen voor een goede start! Daarnaast bieden we tal van adviesgesprekken aan die je helpen bij de opvoeding, voeding, verzorging en gezondheid van je huisdier. Maak je een afspraak? Geef dan even aan voor welk consult je komt. De consulten gelden voor zowel honden als katten. Graag tot ziens in ons Pet Health Center!

 

"Welke consulten bieden we?"

Oriëntatie aanschaf huisdier
Een goede voorbereiding is het halve werk. Tijdens dit consult help we je met alle stappen van een zorgvuldige oriëntatie. Waar schaf je een dier aan en waar met je op letten. Wat is de geschiedenis van je huisdier? Samen kijken we wat nodig is voor een complete en gezonde start. Na de afspraak houden we natuurlijk contact met jou om je van de juiste begeleiding te voorzien.

 


 

Puppy(begeleiding)
Elke pup heeft een andere karakter. Samen kijken we naar de juiste training, hondenschool en voeding voor jouw pup. Welke voeding past bij de leefstijl van mijn hond en mijn gezin? We  bespreken de veelvoorkomende medische problemen met je en controleren de algemene gezondheid van je pup. Na de afspraak houden we natuurlijk contact met jou om je van de juiste begeleiding te voorzien.

 


 

Kitten
Elke kitten heeft een andere karakter. Samen kijken we naar de juiste training, ontworming en voeding voor jouw kitten. We bespreken de veelvoorkomende medische problemen en controleren de algemene gezondheid van je kitten. Na de afspraak houden we natuurlijk contact met jou om je van de juiste begeleiding te voorzien.

 


 

Senior
In deze levensfase is het belangrijk dat we regelmatig de gezondheid van je hond of kat blijven controleren. Tijdens de preventieve gezondheidscontrole kijken we samen naar de meest voorkomende medische veranderingen. De hoeveelheid die je huisdier beweegt, welke voeding hij nodig heeft en zijn omgang met jou en andere dieren verandert. We bespreken alle onderdelen met je tijdens dit consult. Zo kun je samen met je senior hond of kat een goede start maken!

 


 

Algemene verzorging
Tijdens een algemeen verzorgingsconsult controleren we onder andere de huid- en vachtconditie van je huisdier en de kwaliteit van het gebit en de nagels. Indien nodig laten we je zien hoe je je dier goed kunt verzorgen en deze tips direct toe kunt passen.

 


 

Voeding
Voeding is de basis en natuurlijk ons vakgebied! Daarom is het essentieel om samen met jou als huisdiereigenaar regelmatig stil te staan bij de voeding, de voedingsbehoefte en manier van aanbieden van eten bij jouw huisdier. Tijdens het consult zorgen we ervoor dat de hoeveelheden voeding exact matchen met de behoefte van je dier en adviseert hij je over de juiste voedselverrijking. Indien nodig is er een toelichting over het gebruik van supplementen. Zo kun je je dier een passende hoeveelheid geven.

 


 

Op reis met je huisdier
Samen op vakantie, maar wel veilig en verantwoord! We kijken naar je vakantie-bestemming en doorreislanden. Welke vaccinaties of parasitaire middelen zijn er nodig voor jouw huisdier? Ook kijken we samen of je aanvullende middelen bij je hebt, zoals een tekentang, noodverband of de juiste zalf voor verwondingen. Met een gerust hart op reis!

 


 

Gewichtsconsult
Overgewicht is erg gevaarlijk voor huisdieren. Tijdens dit gewichtsconsult ondersteunen we jouw huisdier richting een gezond gewicht. Samen kijken we naar de behoeftes en de hoeveelheid beweging. Daarna stellen we een schema op richting het streefgewicht. Natuurlijk houden we heel regelmatig contact om te zorgen dat jouw hond of kat weer het gezonde gewicht zal bereiken.

 


 

Health Check
Twijfel je over de gezondheid van je huisdier? Zijn er klachten zoals jeuk, extreem haaruitval, hotspots, etc? Plan dan een check in! Na het stellen van de nodige vragen bespreken we welke stappen je kunt gaan zetten. Hebben wij niet de juiste kennis of heb je meer hulp nodig? We weten precies wanneer we jullie moet doorverwijzen naar een andere specialist.

 


 

Gedragsconsult
Gedrag verandert bij elk huisdier. Maar waarom? Samen met de Prins Health Coach kijken we naar de symptomen én de oorzaak. Soms is doorverwijzen onvermijdelijk, maar wel het beste voor het welzijn van jouw huisdier. De Coach demonstreert daarnaast diverse speel- en spelmogelijkheden die je thuis kunt doen met je huisdier. Aan de slag!

 


 

Afscheid begeleiding
Het afscheid is het moeilijkste moment tijdens het samenzijn met je huisdier. Maar gelukkig is de Prins Health Coach er ook dan voor je. Wanneer is het ‘tijd’ en hoe bereid ik het gezin en eventueel andere dieren erop voor? De Prins Health Coach ondersteunt je in deze moeilijke tijd.

 


 

"Plan hier je afspraak in!"